Doping

Litet perspektiv på dopingfrågan.

För oss som försöker hålla lite koll på triathlonvärlden ser det ut som de professionella atleterna sluter tätt mot doping och speciellt tidigare fällda.

Knappast så att Lance Armstrong är välkommen in i triathlonkretsar. Självklart är det så att avstängningar måste respekteras, men samtidigt krävs en standardisering. Det är ju trots allt inte rätt med “åtalseftergift” där en person får 6 månaders avstängning och en annan får livstid.

Å andra sidan vet vi att effekterna av doping sitter i långt efter avslutad “medicinering”, flera år.

Hursomhelst – cykling får ju rejält med skit för de dopingavslöjanden som varit, men efter införandet av blodpass så vill jag tro att dopingen är mycket begränsad, alternativt så är de effekter som kan uppnås mycket små (för att hålla sig inom gränsvärderna). Nästa sport till rakning verkar vara längdskidåkning. Sannolikt finns det lika mycket problem där, eftersom effekterna bör vara liknande.

Sedan finns det ju en hel del andra sporter som ligger mycket långt från att ta itu med sina problem. Bilden nedan visar hur många tester som genomförts vid event eller “out of competition”. Jag tror den talar för sig själv.

doping

När det gäller fotboll, så kolla in några av toppspelarna när de sliter av sig tröjorna. “Fotboll byggde denna kropp”? kanske inte…

Varför inte blodpass inom dessa idrotter? inom fotbollen hävdas det att det skulle vara för dyrt…. och det är i den sport som omsätter mest pengar av alla…? Kanske är det så att det skulle bli dyrt eftersom med eventuella avslöjanden skulle en del sponsorer tvingas lämna sporten?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s