Bra träning i helgen, Produkttester, Träningstävling + ANNAT

Långhelgen var en bra träninghelg med olika sällskap och träningspass.

Torsdagen var träningstävling med Triathlon väst i Fjärås. 750 i bassäng – PAUS – 20 km cykling och 5 km löpning. Supersällskap. För min del cyklade jag till Fjärås först också.
Simningen gick helt ok, simmade första 100 på 1.16. Tyvärr kunde jag inte hålla i detta tempo, utan klockan stannade på 11.08 tror jag. Det är väl OK men inte jättebra.
När vi kom ut till utomhusaktiviteterna så hade det börjat hällregna. Inte så sugen på detta längre…
Cyklingen däremot…. Jag har ju inte cyklat så mycket ännu, och dessutom körde jag med linjecykel dagen till ära. Tyvärr kan jag nog inte skylla allt på cykeln, men det gick rejält långsamt i alla fall.
Löpningen – kostade på mig en rejält lång T2 med att sätta på strumpor (trots att det var en sprint, så ville jag inte riskera att få skavsår inför helgens övningar. Sprang sedan ganska hårt och fick i alla fall till dagens bästa löptid. Om jag inte lagt 60 sek på strumporna hade det blivit ytterligare lite bättre eftersom T2 ingår i löptiden.

Efter loppet körde jag ett straffvarv runt Lygnern med tanke på min dåliga cykelform samt cyklade hem. Totalt 10 mil cykel, 5 km löpning och 1000 m simning denna dag.
Stort tack till Ullis och andra som arrangerade!

Jag har nu också börjat köra med min iBike wattmätare som är riktigt kul. Håller som bäst på att lära mig tolka data och förstå hur jag själv skall köra. Så här långt är jag mycket nöjd och när jag väl får koll på all information kommer det garanterat bli ett mycket mycket effektivt träningshjälpmedel.

Fredagen var det tidig start. Cykling till simhallen för 3000 m kl 0600 med KBSS masters. Lars var med och såg till att det blev ett jobbigt pass. Därefter cyklade jag och Robert R knappa 10 mil. Fortfarande svag i cykelbenen, men i mitt skick är all träning bra träning. Ibiken samlade all data om mina watt, hur effektivt/ineffektivt mitt tramptag var etc etc för analys. Hemma kl 11 efter 10 mil och 3000 m simmat – inte illa.

Efter jobb hemma hela dagen så blev det en lite slottid för trailrunning. Det blev 8 km varav 4 km på riktigt teknisk bana och 4 km på ganska enkel men fysiskt krävande. Sprang i vårens nya Icebug Anima. Riktigt nöjd med dessa, eftersom de är lite mjukare än fjolårets modell. Mycket bra passform och inga skav eller tryck, något som jag kunde uppleva i förra versionen. Testade också X-Kross nya reflekterande crystal clearlins som var perfekt för löpning på kvällen i skogen med solen som bröt igenom.

Lördagen startade också tidigt. Mötte upp drafting-Carl och Alex vid Snipen strax efter 0700 för en 60 km runda via Kungsbacka Anneberg, Lindome. Benen knappast bättre, men tanken är ju at få ihop en superkompensation så småningom. Sämst med denna runda var garanterat att vi inte kunde hitta något kaffe ens i Lindome. Kyligt.

Även denna dag blev det ett 8 km kvällspass på hemma-trailen. Mitt nya argument hemma att ”jag måste ändå duscha, kan lika gärna springa lite först” blev nu begagnat för andra gången denna helgen. Sweet. Denna lördagkväll var det rejält fint i skogen, se bilder nedan! Samma Icebug Anima och X-Kross glasögon.

Söndagen: först 9 varv terränglöpning i Mortagården före grabben skulle spela fotbollsmatch. Knappt 1 km / varv, men mer kuperad bana får man leta efter. Idag körde jag med nya Icebug Spirit3 – och j*vlar vilket grepp de skorna har! Fokus här var på snabb nerförslöpning och Spirit3 greppar så bra att det nästan blir farligt bra kontroll när man öser på nedåt i de branta utförslöpningarna.
Även dessa skor har utvecklats mycket bra från den förra modellen till denna. Förra modellen var så hård att jag (med mina lite delikata fötter) enkelt fick skavsår, men dessa är betydligt bättre. Fortfarande en mycket tajt och smal sko (som det bör vara för att sitta bra på foten), men mycket bättre för min fot. Kan bli en riktigt favorit med det sjukt bra greppet.

Söndagkvällen klockan 20 blev det en tredje gång jag testade mitt nya favoritargument. Då blev det backintervaller med min BH G6 linjeyckel i Vallda. Kort om tid, men jag hann i alla fall 3 gånger tur och retur över toppen, dvs 6 st 2 minuters backintervaller. Suger faktiskt ganska bra i låren och tror att det är riktigt bra träning!

Sammanfattningsvis en bra träningshelg med inspirerande pass. Känns bra att vara på gång nu.
Nästa helg Göteborgsvarvet, det blir lite av en B-tävling för min del, men klart att man skall göra vad man kan.

Vårens nya Anima:
IMG_3456
Morgoncykling med X-Kross, Abus och Robert.
IMG_3461

Ibike är med – håller på att tolka och förstå min träning på en helt ny nivå nu!IMG_3464

Morgonrundan med Robert

IMG_3473

Belöningen efter passet!

IMG_3489

Kvällstraillöp med nya X-Kross, Icebug Anima och givetvis GoCoCo. Men varifrån kommer kepsen??

IMG_3492

Icebug Anima och GoCoCo Technical cushion i sitt rätta element.

IMG_3498

Härligt hemma efter passet! X-Kross och Fusion äger. Just dessa X-Kross har en lite högre lins vilket passar mig riktigt bra.

IMG_3506 IMG_3507

Advertisements

One thought on “Bra träning i helgen, Produkttester, Träningstävling + ANNAT

  1. Fredrik

    Du är ju helt vild!! Jag fick tyvärr förhinder på träningstävlingen som jag laddat för, nu ser vi fram mot Varvet! Fredrik

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s