Inconsistent treatments

Det har varit låg nivå på bloggandet senaste månaden. Detta hänger givetvis ihop med min rejält sega irriterande skada – ett litet sk*tben som är paj i foten.

Förutom svårighet att träna (som jag faktiskt gjort i den mån jag kunnat, mer om det i nästa blogpost) så har det varit en enorm frustration i de olika behandlingsstrategierna jag blivit ordinerad. Av lite olika anledningar (privat&allmänvård, semester&stängda kliniker och höga krav&dåliga journalanteckningar) så har jag kommit i kontakt med ganska många läkare för min egentligen ganska triviala skada. Mina bekymmer är ju inte så dramatiska – jag kunde ändå cykla 10 mil med bra watt dagen innan jag gipsades, men tyvärr är konvalecensen ganska långsam. Det går i rätt riktning, men långsamt alltså.

Hursomhelst – dessa är råden jag fått från läkarna:

  • Första läkaren tyckte att jag borde gipsas och ha det 3-4 veckor. Gipsade mig.
  • Andra läkaren tyckte “sannolikt operation”, men jag vill tala med specialistteamet.
  • Tredje läkaren (ortoped, men bara god vän och inte med i loopen egentligen) tyckte “vi skulle bara ordinera träskor på dig!”
  • Fjärde läkaren säger “antagligen inte operation”
  • Femte läkaren säger “operation – så du kan lika gärna ta av gipset” och “ett sådant plastgips går inte att ta av själv, men åk in till sjukhuset så hjälper de dig”. Men på Bohus Malmön fanns inget sjukhus, utan bara Polygrip (och i värsta fall fanns också en Dremel på plats… Det löste sig till slut, se bilder nedan.
  • Sjätte läkaren säger “Vi behöver nog inte operera, utan du får en Aircast-stövel (skena) när du träffar Åttonde läkaren om ett par dagar”.
  • Åttonde läkaren säger “Va – har du inget gips??” när han ser mig. Får inte Aircast, utan istället en carbon iläggssula. Triathlet som man är blir man ju nöjd med att det är kolfiber iallafall.
  • Nionde läkaren säger “Vi kör på som nu, röntgen om 3-4 veckor till”

Vad skall man tro om läkar”vetenskapen”…. 🙂

20130809-184258.jpg

20130809-184220.jpg

20130809-184238.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s