Bräckans Duathlon

Ny Tävling på gång!

Dags att damma av bloggen igen. Rejält på jobbet och en besvärande fot är inte värdens bästa bloggmotivation. Men nu har jag laddat upp. Först ut är en innovativ ny tävling i vår!

HLT-277x80

I samarbete med Lygnens Venner och CykelCity presenterar nu Hallandsleden Terräng stolt Bräckans Duathlon – 84 km landsvägscykel + 21 km terränglöpning

Coolt och annorlunda upplägg i grym miljö!

Mer info här: http://hallandsledenterrang.se/duathlon/

Cykling
Cykeletappen sker i enlighet med bana och regler för Medio Fondo, med start den 17/7 klockan 10:30. Detta innebär bland annat att cykelmomentet är draft legal och att cykeln ska vara av landsvägskaraktär, dvs linjecykel och inte tempocykel. Banan är en naturskön och kuperad rutt i två slingor runt Lygnern och Stensjön med en ackumulerad stigning om 724 höjdmeter. Vätska och energi finns efter 55 km, på toppen av kyrkbacken i Fjärås.

Löpning

Efter avslutad cykling sker växling till löpning i nära anslutning till målområdet vid Bräckaskolan. Löprutten följer Hallandsleden ut mot Äskhult, gör en ögla kring Äskhults by och följer sedan Hallandsleden Terrängs 10-km-bana tillbaka till målet på Fjärås bräcka. Ackumulerad stigning under löpningen är 380 meter. Vätskekontroller under löpningen finns vid 0, 5, 11 och 16 km.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s