Vinst och 4:e plats Råda Triathlon!! 

Igår var det årets triathlonpremiär för mig och Gustaf.

Riktigt bra framgångar blev det – en vinst och en 4eplats på denna träningstävling.

Själv var jag faktiskt lite oladdad när jag åkte dit, och Gustaf hade inte varit superentusiastisk. Löpning igårkväll och simning i morse gjorde mig kanske lite seg, men framför allt trött (alltid lite segt med 4.5 timmar sömn).

Käkade någon frukt på vägen dit och givetvis en Indiebar. Känns helt rätt som mellanmål till skillnad från vanliga bars, då den är helt naturlig och dessutom gluten och laktosfri.

Råda triathlon är alltid kul! så många man känner att hälsa på att man nästan missar starten.

Jag simmade iallafll ut och lade mig i första ledet, och precis när jag var ute så gick starten. Lite hektiskt som vanligt i början, men ganska fritt vatten och bara ett par krockar – som sedan visade sig vara från Niclas R som alltid navigerar kasst 🙂

Kom ut till första bojen med Bjarne och Niclas, blev lite förvånade att den var där, men tappade inte så mycket på det. Efter andra bojen tappade vi dock Niclas, som gjorde en 180 grader sväng istället för 90…. Jag låg kontrollerat på Bjarnes fötter in till T1, och kom upp precis före honom – eller var det kanske precis efter? 🙂

Bjarne skulle tydligen inte cykla, så jag kom upp i växlingsområdet helt ensam, och hann nästan ut ur området före Martin Flinta kom in i det. Kändes nästan för bra för att vara sant, och nästan en känsla över att vi kanske tagit en sim-genväg. Men det hade vi inte.

Cyklingen var med min racer, och ganska snabbt insåg jag att det ändå är lite skillnad på tempo och racer. Tappade snabbt 2 placeringar och till sist ytterligare en placering. Det var bland annat Martin och Jerome som körde om. Tryckte ändå på ganska bra i bocken, men klarade inte hålla tillräckligt tempo. Snittade 35.5 och 294 watt, vilket är OK.

Ut på löpningen som 4a, tog extratid i T2 på att sätta på sockar – ville inte dra på mig skav. Här kommer Filippa, min 5åring och ropar att Gustaf vunnit barnklassen – då fick jag givetvis extra energi!

Foten gjorde givetvis skitont första biten, men sedan var det tunga ben som tog överhanden. När blodet börjar pumpa i foten så går det onda över.

Tog in lite på Jerome under första varvet, men det jämnade tillbaks sig på andra. Slutade på en ganska trygg 4e plats. Snittade 3.50 på löpningen vilket också är godkänt.

Total tid 1.01.29 tror jag.

Under tiden hade som sagt grabben enkelt “vunnit” barnklassen, men viktigast av allt var han så glad och nöjd över att ha kört – trots hans tveksamhet innan. Väldigt bra att han simmade med våtdräkt i år och slapp bli kall.

Som vanligt – superarrangemang av Mölndal Outdoor. Ni gör en superinsats för Triathlon i Göteborg.

Ses om en månad med min nya tempocykel!

      

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s