Hård konkurrens i Klassikern, men 6e bästa tiden någonsin…

 

När jag i år hade kört Vasaloppet och Vätternrundan fick jag se en spännande lista på http://www.resultatjakt.se – det var en sammanställning på de snabbaste genomförda Svenska Klassiker genom tiderna. Intressant lista tänkte jag, och insåg snabbt att om jag bara pallrar mig igenom Vansbro (segt), och Lidingö så kvalar jag iallafall in på #4 på den listan. Ganska kul ändå som kuriosa.

Så sagt och gjort – jag körde hela klassikern i år (10-15 år sedan sist, eller kanske ännu längre) med tiderna 5.47 (vasan), 7.12 (vättern), 40 min (vansbro) och 2.02 på Lidingö. Egentligen är jag ganska nöjd med alla, utifrån att jag knappast är en skidåkare och vättern var ju en laggrej med Conti Test Team (http://contitestteam.blogspot.com/) med planen sub 7.15. Vansbro är ju inte så mycket att säga om, men jag borde sprungit snabbare på LL, men då jag var skadad innan och under loppet får jag ändå vara nöjd med 2.02. Placeringmässigt visar ändå vad jag är bra (och framför allt mindre bra) på: LL: 111e plats (borde kunnat kapa hälften av dessa placeringar), Vansbro 138e, Vättern 64e och Vasan 2175e plats!!!

Hursomhelst – jag gjorde mina lopp ungefär som planerat, men dessvärre räckte det inte till en 4e plats, utan det har varit (minst) 2 personer som SNIKIT sig in före mig… Jag hade det givetvis på känn innan att det i år skulle vara några andra snabba också.

Hursomhelst kul, men det lägger ju ribban för nästa Vasalopp på en intressant nivå. För att knipa förstaplatsen behöver jag sänka Vasaloppstiden med 1.24 ned till 4.23. Det lär bli tufft. Men intressant är att den sämsta tiden på vasaloppet av de 5 någonsin som har en snabbare totaltid än jag har en tid på vasan på 4.38. Jämfört med mina 5.47 så finns det ju lite att ta på….

Skiergen står just nu 2 meter ifrån mig så, vem vet – kanske blir det en supersatsning på Vasan under vintern. Eller kanske inte.

Först ut är iallafall Original Mountain Marathon nästa helg i Skottland (www.theomm.com), en 70 km 2-dagars bergsmarathon med orientering. Man springer i 2-mans lag och med packning. Förlagan till BAMM/FEM etc. Skall bli kul!

Skickar in en screendump på resultatjakt-sidan samt en bild på hur det såg ut i Skottland förra helgen. Hoppas det smälter av lite!

Och som alltid – Utan hjälp från mina nära och kära hade jag aldrig klarat det:
http://www.SPORTLIFE.se , http://www.TRIATHLETEN.se , http://www.GoCoCo.se , http://www.HILLEBERG.se , Continental (cykel), http://www.DUELLS.se , http://www.MAXIM.se , http://www.GARMIN.se . Håll förresten utkik efter nytt samarbete med en spännande skoutvecklare inom kort!

PO

Leave a comment